Top

Vijver verwarming

vijver verwarming voor een vorstvrije vijverVijver verwarming met waterdichte warmtekabel


Verwarmingskabel in speciale robuuste uitvoering, aanbrengen op de bodem van de vijver. Bij deze vorm van vijver verwarming komt alle warmte ten goede aan het verwarmen van het water. Dus geen energieverlies.

Zorg voor voldoende ruimte tussen de lussen van de kabel, zodat de warmte goed wordt verdeeld over het oppervlak van de vijver (of van het gedeelte dat u wilt verwarmen). De robuuste, stugge verwarmingskabel mag gerust worden bedekt, bijvoorbeeld met kiezelstenen of grint.

verwarming-kabel voor vijververwarmingTip: met kunststof omega-strip maakt u lussen, zoals op de foto. De strippen afknippen op de gewenste lengte voor een 'verwarmingsmat op maat', die op de bodem van de vijver ligt. Benodigd per m²: ca. 4 strippen van 1 meter.

De strippen kunt u verzwaren met stenen, of op een andere wijze vastzetten op de bodem. Het is ook mogelijk bijv. gaasnet of betonijzer te gebruiken voor het vastmaken van de kabel.

De waterdichte kabel voor vijververwarming heeft een hoog vermogen van 30 Watt per meter lengte. Het benodigde vermogen is lastig vooraf te berekenen, omdat het afhangt van vele variabelen: maatvoering, verhoudingen, isolatie, stroming, buitentemperatuur, wind, neerslag, etc. Het is een misverstand dat hoog vermogen veel energie kost, omdat alle opgewekte warmte ten goede komt aan het water. Boven de ingestelde temperatuur hoeft de verwarming niet aan.

vijververwarming met warmtekabel en temperatuurregelingDaarom adviseren wij een bijpassende Temperatuur-regeling om te hoge temperatuur en onnodig verbruik te voorkomen.

De IP65 regeling kunt u buiten plaatsen. Hij schakelt de verwarming automatisch in, beneden de door u zelf ingestelde temperatuur, bijv. +5 °C of een hogere waarde voor tropische vissen.


Met een temperatuurregeling staat de verwarming alleen aan als het water kouder is dan de door u zelf ingestelde temperatuur.

Voor het vorstvrij houden van filters, pompen en leidingen adviseren wij zelfregelend verwarmingslint. Dat is een zelfregelend type warmtekabel, wat niet te warm kan worden. Als verwarmingslint is het daarom ook veilig voor het vorstvrij houden van PVC buizen en kunststof bakken.
Verwarmingskabel
Verwarmingskabel
Robuust en waterdicht
leverbaar in 10 lengtes
€ 50,00
Omega-strip
Omega-strip
Kunststof montagestrip 1 m
warmtekabel-afstandhouder
€ 1,90
Temperatuurregeling-IP65
Temperatuurregeling-IP65

Temperatuurregeling met
waterdichte externe sensor

€ 128,90