Verwarmingslint

Verwarmingslint voorkomt bevriezen

Dit verwarmingslint is zelfregelend, dus ideaal voor het vorstvrij houden van leidingen, afvoeren en talrijke andere wintergevoelige toepassingen.

Verwarmingslint bestaat uit een dunne, soepele kabel met harde kunststof buitenmantel. Van 1 tot 100 m, waterdicht afgemonteerd en voorzien van een stevig netsnoer. Dus helemaal stekker-klaar!
Bezig met laden...

Binnen & buiten, op metaal of kunststof

Verwarmingslint kan vrijwel alles vorstvrij houden en mag worden aangebracht op metalen en kunststof (zoals PVC en tyleen) leidingen, binnenshuis en ook buiten. Lastige oppervlakken, zoals pompen en watermeters vormen geen probleem: omwikkelen en kruislings aanbrengen zijn toegestaan met dit verwarmingslint.

Verwarmingslint wordt nooit te warm

Omdat het verwarmingslint zelf-limiterend is (tracing principe) kan het nooit te warm worden. Het warmtelichaam is temperatuurafhankelijk en de weerstand daalt naarmate de omgeving kouder wordt. Op de plek met de laagste temperatuur geeft het verwarmingslint daardoor de meeste warmte af. (Dit in tegenstelling tot vorstvrijlint met ingebouwde thermostaat, dat de temperatuur op slechts één plek meet en daardoor alleen op vol vermogen kan werken)

Verwarmde waterleiding bevriest niet

Montage is eenvoudig: zie foto. In combinatie met een waterdichte doorvoer kan Verwarmingslint zelfs binnenin een waterleiding of tyleenslang worden aangebracht. De gladde buitenmantel van dit Zweedse verwarmingslint is namelijk veilig voor gebruik in drinkwater, zowel voor mensen als dieren.

Als u het verwarmingslint automatisch wilt regelen is de Vorst-schakelaar een aanrader! Deze zorgt dat de leidingverwarming alleen is ingeschakeld bij bevriezingsgevaar. Vergeten behoort hiermee tot het verleden en bovendien bespaart u er energie mee.

Snel leverbaar uit eigen voorraad

Uit voorraad leverbaar: diverse lengtes verwarmingslint vanaf 1 m tot maar liefst 100 m verwarmde lengte uit één stuk. Compleet met 2 m aansluitsnoer en aangegoten randaarde stekker.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.