Top

Temperatuurbewaking

Temperatuurbewaking met GSM alarm


Via een speciale GSM melder met temperatuursensor kunt u op afstand een temperatuur bewaken. Hij stuurt een melding naar uw GSM wanneer de temperatuur onder (of boven) de ingestelde waarde komt.
Nachtvorst alarm via GSM
Nieuw

Nachtvorst alarm via GSM

€ 189,50
Nachtvorst-alarm
waterdicht kastje
Temperatuur alarm via GSM

Temperatuur alarm via GSM

€ 157,00
Werkt met elke SIM kaart,
temperatuur vrij instelbaar

Bewaken van sprinkler installatie met of zonder tracing

Hoe controleert u of de leidingen van een sprinkler installatie nog vorstvrij zijn? Monteer de sensor met een tiewrap strak tegen de leiding, omwikkel deze met zijn reguliere isolatiemateriaal en stel de meldtemperatuur van het Vorstalarm in op enkele graden boven nul.

Deze temperatuurbewaking kan ook worden toegepast op leidingen die zijn voorzien van tracing tegen bevriezen. Hiervoor is het handig de GSM melder op een bijbehorende netadapter te laten werken. Deze sluit u aan op dezelfde 230V groep als het tracinglint. U krijgt dan een melding als er geen netspanning (meer) aanwezig is, en wanneer de leidingtemperatuur te laag is.

Controleren of een ruimte (nog) vorstvrij is

Voorbeeld: een magazijn, dierenverblijf of vakantiehuisje met een verwarmingsinstallatie die de ruimte vorstvrij moet houden. Normaal staat de thermostaat bijvoorbeeld op +5 of +8 ºC.

Wanneer u het vorstalarm enkele graden lager instelt komt er automatisch een melding als de verwarming niet meer werkt. Door het toepassen van een bijbehorende netadapter krijgt u ook een melding bij het wegvallen van de 230V netspanning. Vaak is stroomuitval een eerste indicatie dat er iets mis gaat.

Temperatuurbewaking van koelinstallaties

Andere toepassingen zijn te vinden in koelcellen, mortuaria, agrarisch, supermarkten, etc.