Via een speciale gsm-melder met temperatuursensor kunt u op afstand een temperatuur bewaken. Hij stuurt een melding naar uw GSM wanneer de temperatuur onder (of boven) de ingestelde waarde komt.


Toepassingen: bewaken van ruimtes, leidingen, sprinklers en koelinstallaties en op elke andere plek waar een te hoge of te lage temperatuur problemen veroorzaakt. We hebben een gsm-melder voor gebruik in vochtige omgevingen en eentje voor binnenshuis, die ook uitvallen van de netspanning kan melden.




Bezig met laden...
  • thumb_up AL 25 JAAR ONLINE
  • local_shipping GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
  • access_time ALLES BINNEN 5 WERKDAGEN GELEVERD

Bewaken van sprinklerinstallatie met of zonder tracing


Hoe controleert u of de leidingen van een sprinklerinstallatie nog vorstvrij zijn? Monteer de sensor met een tie-wrap strak tegen de leiding, omwikkel deze met zijn reguliere isolatiemateriaal en stel de meldtemperatuur van het Vorstalarm in op enkele graden boven nul.

Deze temperatuurbewaking kan ook worden toegepast op leidingen die zijn voorzien van tracing tegen bevriezen. Hiervoor is het handig de gsm-melder op een bijbehorende netadapter te laten werken. Deze sluit u aan op dezelfde 230V groep als het tracinglint. U krijgt dan een melding als er geen netspanning (meer) aanwezig is, en wanneer de leidingtemperatuur te laag is.
 

Controleren of een ruimte (nog) vorstvrij is


Voorbeeld: een magazijn, dierenverblijf of vakantiehuisje met een verwarmingsinstallatie die de ruimte vorstvrij moet houden. Normaal staat de thermostaat bijvoorbeeld op +5 of +8 ºC. Wanneer u het vorstalarm enkele graden lager instelt komt er automatisch een melding als de verwarming niet meer werkt. Door het toepassen van een bijbehorende netadapter krijgt u ook een melding bij het wegvallen van de 230V netspanning. Vaak is stroomuitval een eerste indicatie dat er iets misgaat.
 

Temperatuurbewaking van koelinstallaties


Andere toepassingen zijn te vinden in koelcellen, mortuaria, agrarisch, horeca, supermarkten, etc.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.