Regenpijp vorstbescherming met tracing-kabel

Een bevroren regenpijp kan ontstaan door het bevriezen van druppelend smeltwater of verstoppingen, als gevolg van vuil. Belemmering van de hemelwater-afvoer (hwa) leidt vaak tot lekkage of schade aan dak en dakgoot.

Een HWA vorstvrij houden? Preventief aanbrengen van heat tracing voorkomt dichtvriezen van de afvoerbuis. Let op: niet elke warmtekabel is geschikt als regenpijp vorstbescherming. Tracing-kabel is zelfregelend en kan daarom ook veilig worden toegepast in een hemelwater afvoer van kunststof (PVC).
Bezig met laden...

Aanbrengen van vorstbescherming in regenpijp


Werkwijze: hang de tracingkabel binnenin de regenpijp, aan een ophangstrip of trekontlasting. In principe volstaat één kabel voor de hele pijplengte, inclusief schuine of horizontale delen en bochten. Uiteraard moet de regenpijp wel voldoende ruim zijn om een onbelemmerde afvoer langs de kabel mogelijk te maken.
 

Wat als de regenpijp al bevroren is?


Een bevroren PVC pijp gaat gemakkelijk kapot door kloppen of hameren. U kunt de afvoerbuis wel langzaam ontdooien met een tracingkabel die (tijdelijk) langs de buitenzijde tegen de pijp wordt bevestigd. Nadat het ijs in de regenpijp is gesmolten hangt u vervolgens dezelfde kabel binnenin de buis.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.