Vorstvrijlint

Vorstvrijlint met ingebouwde thermostaat

Dit vorstvrijlint met ingebouwde thermostaat voorkomt een bevroren waterleiding. De temperatuur-regeling zit in de aansluitmof, tussen het vorstvrijlint en het aansluitsnoer. De leiding-verwarming gaat aan zodra de waterleiding kouder wordt dan +5 °C en hij schakelt automatisch uit wanneer er geen gevaar voor bevriezen meer bestaat.

De meeste vorstvrijlinten hebben een vermogen van 10 Watt per strekkende meter. Dit lint produceert 20% méér warmte en biedt daardoor een betere bescherming tegen bevriezing.
Bezig met laden...

Vorstvrijlint voor waterleidingen van metaal


De ingebouwde thermostaat, die met het vorstvrijlint tegen de leiding wordt gemonteerd, moet zich op het koudste punt bevinden. In de praktijk zal dat geen probleem zijn wanneer de gehele leiding zich in dezelfde ruimte bevindt, bijvoorbeeld in een garage of bijkeuken. In alle andere situaties is zelfregulerend verwarmingslint een betere oplossing!

Het aansluitsnoer met de aangegoten randaarde stekker vormt één geheel met het vorstvrijlint. Het uiteinde is voorzien van een waterdichte eindmof. Monteren en aansluiten is daardoor eenvoudig. (NB: de kabel van het lint mag niet overlappen door wikkelen of kruisen)

NB: voor het vorstvrijhouden van een kunststof leiding, watermeter, condens afvoer, pvc-goot, etc. is dit vorstvrijlint niet geschikt. Daarvoor adviseren wij Verwarmingslint dat zelfregelend is over de hele lengte (tracing principe). Dat type lint kan nl. nooit te warm worden en mag zelfs overlappend (gekruist) worden aangebracht. Ook voor (semi-)buiten gebruik, zoals onder een stacaravan of chalet, is verwarmingslint de beste keuze!
 

Vorstvrijlint - specificaties


Werkspanning: 230 V
Vermogen: ca. 15 Watt/m
Thermostaat: bi-metaal
Buigradius: >40 mm
Isolatie: PVY/XLPE/FEP
Kabel Ø: max. 9x6 mm
Aansluitsnoer: ca. 1,5 m
Netstekker: ja, geaard
Keurmerk: CE

Benodigd vermogen voor vorstvrij houden van leidingen

Leiding tot Ø 22 mm: vorstvrijlint 1x lengte / 15 W/m
Leiding Ø 22...44 mm: 2x (is heen en terug) / 30 W/m
Leiding Ø 44...88 mm: vorstvrijlint 3x lengte / 45 W/m

Montage-advies: leg het vorstvrijlint langs de waterleiding en maak het vast met ty-reps, plakband of aluminium-tape.
Tip: voorzie de waterleiding van isolatie na het aanbrengen van het vorstvrijlint: dat zorgt voor een betere bescherming tegen bevriezen en een lager stroomverbruik.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.