Afvoer vorstvrij houden?

Elektrische verwarming met een warmtekabel voorkomt bevriezen van dakgoten, afvoeren, putjes, opvangbakken en afvoerpijpen. Het enige wat u daarbij nodig heeft is een aansluiting op de 230 Volt netspanning.

De robuuste thermolinten en vorstvrij-elementen zijn zelfregelend: hun warmte-vermogen is afhankelijk van de omgevingstemperatuur en op plekken waar de kabel in aanraking komt met sneeuw of ijs zal hij automatisch meer warmte afgeven.

De stekkerklare vorstvrij-kabels hebben een vast warmtevermogen en zijn voorzien van een ingebouwde clixon-thermostaat.
Bezig met laden...

Kleine goten en dak-oppervlakken vorstvrij houden


Een Vorstvrij-element beschermt kleine oppervlakken en afvoeren tegen bevriezen. Deze tracing elementen zijn voorbedraad met een 230 V aansluitkabel. Ze zijn 50 of 100 cm lang en bedoeld voor een permanente (vaste) installatie. Bij voorkeur aansluiten via een Vorst-thermostaat.
 

Vorstvrije goten en regenpijpen


Voor allerlei situaties op daken is er Thermolint dat een lange goot of regenpijp (ook van kunststof) vorstvrij kan houden. Daarbij mag het thermolint niet korter zijn dan de regenpijp. Wat eventueel overblijft komt in de dakgoot, om de toevoer ijsvrij te houden. Op de overgang tussen goot en pijp monteert u een ophangstrip, die als trekontlasting fungeert.

NB: voor het vorstvrij houden van een condensafvoer (PVC buis, tot ca. 40 mm) adviseren wij Verwarmingslint FV-10.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.