Top

Goot en afvoer vorstvrij

Afvoer vorstvrij maken met thermolint

Afvoer vorstvrij houden?


Elektrische verwarming met een warmtekabel voorkomt bevriezen van dakgoten, afvoeren, putjes, opvangbakken en afvoerpijpen. Het enige wat u daarbij nodig heeft is een aansluiting op de 230 Volt netspanning.

Deze robuuste thermolinten zijn zelfregelend en hun warmte-vermogen is afhankelijk van de omgevingstemperatuur: op plekken waar de kabel in aanraking komt met sneeuw of ijs zal hij automatisch meer warmte afgeven.

Kleine goten en dakoppervlakken vorstvrij houden

thermolint-ophangstripEen Vorstvrij-element beschermt kleine oppervlakken en afvoeren tegen bevriezen. Deze tracing elementen zijn voorbedraad met een 230 V aansluitkabel. Ze zijn 50 of 100 cm lang en bedoeld voor een permanente (vaste) installatie. Bij voorkeur aansluiten via een Vorst-thermostaat.
Vorstvrij element
Vorstvrij element
€ 40,00
Vorst-thermostaat
Vorst-thermostaat
€ 53,60
Voor andere toepassingen op daken is er Thermolint dat een lange goot of regenpijp (ook van kunststof) vorstvrij kan houden. Daarbij mag het thermolint niet korter zijn dan de regenpijp. Wat eventueel overblijft komt in de dakgoot, om de toevoer ijsvrij te houden. Op de overgang tussen goot en pijp monteert u een ophangstrip (zie foto), die als trekontlasting fungeert.

NB: voor het vorstvrij houden van een condensafvoer (PVC buis, meestal 30...40 mm) adviseren wij Verwarmingslint FV-10.