Thermolint

Thermolint met hoog vermogen

Voor het vorstvrij houden van leidingen, goten en afvoeren. Fabrieksmatig voorzien van een stevig netsnoer met stekker en een waterdichte eindmof.

Toepassingen van Thermolint:
  • binnenin een dakgoot, afvoerpijp of rioolbuis
  • langs buitenzijde van een leiding: buizen 75...110 mm
  • warmtepompen, airco's en andere apparaten in de buitenlucht
  • rondom waterleiding naar woonboot
  • vijver vorstvrij (op de bodem leggen)
Bezig met laden...

Thermolint vorstprotectie


Vorstprotectie van leidingen: met thermolint kabel kan een dikke buis van 110 mm diameter -voorzien van 20 mm isolatie- worden beveiligd tot -30 °C. Deze kabel mag ook ondergronds, in het water (bijv. vijververwarming), en deels binnen en buiten worden toegepast. Dat laatste is bijvoorbeeld belangrijk bij woonboten, waar de temperatuur van de leiding nogal kan uiteenlopen.

Tip: voor het vorstvrij houden van een condensafvoer adviseren wij het kortere Vorstvrij-element of Verwarmingslint.
 

Waterdicht thermolint


De verbinding tussen het aansluitsnoer en het verwarmingselement is van zodanige kwaliteit dat Thermolint bij uitstek geschikt is voor natte toepassingen, ook in de buitenlucht.
Tip: voor toepassing binnenin een waterleiding of drinkbakken voor dieren neemt u Verwarmingslint, wat veilig is voor drinkwater.

Thermolint is beveiligd tegen oververhitting, zelfs wanneer de kabel overlappend ("gekruist") wordt aangebracht. Hoe kouder de omgeving, des te lager de weerstand van het koolstoflichaam in de kabel en des te hoger de warmte-afgifte. Bevestigen kan met zelfklevend aluminiumtape, ty-reps, isolatietape of (op oppervlakken) montagekit. Voor het vorstvrij houden van oppervlakken is de optimale afstand tussen de lussen 10 mm.
 

Automatisch inschakelen


Via een Vorst-schakelaar (tussen stopcontact en netstekker) zal de warmtekabel automatisch inschakelen bij vorst(gevaar). Bovendien kunt u hem het hele jaar laten zitten, zonder dat dit energie kost.
 

Via thermostaat op netspanning


Voor een permanente (vaste) installatie dient u de stekker af te knippen, om de aansluitkabel rechtstreeks op de regeling te kunnen aansluiten. Eenvoudige oplossing met vast ingestelde temperatuur: Vorstthermostaat. Alternatief met draaiknopje, eveneens in waterdichte behuizing: Temperatuurregeling-IP65. Tenslotte is er de goedkopere Temperatuurregeling-IP54.
 

Thermolint - technische gegevens


Warmte-vermogen: 25 W/m
Aansluitspanning: 230 Volt
Aansluitkabel: ca. 4 m lang
Netstekker: met randaarde
Type: zelfregelende tracing
Diameter: 105x50 mm (ovaal)
Buigradius: > 35 mm
Aansluitmof: waterdicht
Eindmof: waterdicht
Stekkerklaar: ja
Klasse: IP54
Keurmerk: CE


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies