Top

Vorst-schakelaar

  • Vorst-schakelaar
39,95

Vorst schakelaar in stopcontact


De vorst-schakelaar plaatst u tussen verwarmingslint of thermolint en stopcontact. Hij schakelt de leiding verwarming (vorstbeveiliging) automatisch in zodra de omgevingstemperatuur lager is dan +3 °C.

Wanneer de temperatuur stijgt tot +5 °C onderbreekt hij de stroom automatisch. voor het uitschakelen geldt een vertragingstijd van ca. 60 min. Dit is nodig voor voldoende vorstbescherming bij zowel langzame als snelle wisselingen in temperatuur. Advies: Voor het regelen zonder vertraging, met AAN + UIT temperaturen naar eigen keuze is de Temperatuur-Regelaar een aanrader.

Voor het beschermen van de waterleiding tegen bevriezen is deze inschakeltemperatuur ideaal. Bij hogere temperaturen zal het warmtelint dus geen stroom kunnen verbruiken.

Aan de gekleurde ring ziet u direct of de netspanning aanwezig is (groen). Zodra het gaat vriezen wordt de LED-ring rood en kunt u eenvoudig controleren wanneer het warmtelint is ingeschakeld. U hoeft dus helemaal niets in te stellen.

Vorst schakelaar met externe sensor

Deze vorst-schakelaar kunt u ook buitenshuis gebruiken. Om deze reden bevindt het inplugdeel (stopcontact) zich aan de onderzijde van de behuizing. De externe sensor kunt u (bijvoorbeeld) aanbrengen op de te beschermen leiding, onder de isolatie.

Andere toepassingen: inschakelen van elektrische vorstkachel in vakantiehuisje of chalet.

Vorst schakelaar gegevens

Aansluitspanning: 230 V
Schakelcontact: max. 16 A
Schakelvermogen: 3600 W
Uitgang: geaard stopcontact
Temperatuursensor: extern
Inschakeltemperatuur: +3 °C
Uitschakeltemperatuur: +5 °C
Werking: geheel automatisch
Controle: LED (groen of rood)
Afmetingen: ca. 107x53x78 mm
Lengte sensorkabel: 3 m
Gewicht: 220 g
Kleur: lichtgrijs
Materiaal: hard kunststof
Veiligheidsklasse: IP44
Aarding: randaarde
Keurmerk: CE

Artikelnummer: FV-control

1 of meer € 39,95


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code