Top

Temperatuurregelaar+alarm

  • Temperatuurregelaar+alarm
  • Temperatuurregelaar+alarm
85,00

Temperatuurregelaar met alarm

Universele aan/uit temperatuurregelaar voor verwarmen en koelen. Functie voor bewaken van Min. en Max. temperatuur. Voorzien van 4 potentiaalvrije wisselcontacten (NO/NC), waarvan 2 als alarmcontact voor temperatuurbewaking.

Voor verwarmen en koelen

Aan de hand van de in- en uitschakel-temperatuur bepaalt de regelaar of verwarming (warmtekabels) of koelapparatuur (airco) moet worden geschakeld. Deze in- en uitschakeltemperaturen (hysterese) kunt u zelf instellen.

Menugestuurde bediening

De temperatuurregelaar bedient u eenvoudig met 4 knopjes op het frontpaneel: OK/JA, ESC/NEE, Omhoog en Omlaag. Het display toont de schakeltemperaturen, de actuele (gemeten) temperaturen, ingestelde parameters en minimum & maximum waardes. Dit laatste is het geheugen voor de hoogste en laagste gemeten temperatuur.

Temperatuurregelaar met 4 schakelcontacten

De temperatuurregelaar heeft vier potentiaalvrije (gescheiden) wisselcontacten, die geschikt zijn voor 230 Volt, of een lagere spanning. De temperatuurregelaar kan zelf een alarm geven als de gemeten temperatuur buiten het ingestelde bereik komt (na een instelbare vertragingstijd van max. 8 uren). Dit is bijvoorbeeld handig voor temperatuurbewaking in een dierenverblijf of opslag van producten.

Temperatuurregelaar per kanaal instelbaar

Elk kanaal heeft een eigen relais voor schakelen en bewaken. Per kanaal zijn er 3 LED indicatoren: relais-aan / alarm / foutmelding. Voor het alarm kan (naar eigen keuze) de ingebouwde zoemer worden benut.

Deze temperatuur-regelaar kunt u ook inzetten als (passieve) 2-kanaals temperatuurmeter (digitale thermometer), voor bijvoorbeeld koeling en opslag van producten. Andere toepassing: pompregeling voor een zwembad met zonnecollector.

Temperatuurregelaar met 7 mogelijkheden

1-digitale temperatuurmeter voor kanaal 1
2-digitale temperatuurmeter voor kanaal 1 + 2
3-temperatuurschakelaar op kanaal 1
4-temperatuurschakelaar op kanaal 1 + 2
5-temperatuur-verschil regelaar
6-regeling voor circulatiepomp
7-handmatig (overige toepassingen)
    * modus 3, 4, 5, 6 is met alarmfunctie.

Er kan worden geschakeld op elke temperatuur binnen het bereik van -55 tot +125 °C. Tussen -10 en + 85 °C is deze temperatuurregelaar tot op een halve graad nauwkeurig. Ingestelde temperaturen blijven in het geheugen bewaard als de netspanning wegvalt.

Temperatuursensoren tot 50 m afstand

De temperatuurregelaar is bedoeld voor wandmontage en heeft 2 sensor ingangen. Hij werkt ook wanneer er maar één (1) sensor is aangesloten. Er zijn twee sensortypes leverbaar: aanlegsensor-metaal en sensor-waterdicht. Het kabeltje (met RJ45 plug) van deze sensoren is 2 meter lang.

De sensor aansluitdraden mogen echter worden verlengd tot maar liefst 50 m. Dit kan als volgt: sensorkabel doorknippen en met behulp van 2 aansluitdoosjes de gewenste verlenging met 4 aderig signaalkabel maken.

Temperatuurregelaar / specificaties

Aansluitspanning: 230 V
Uitgang: 4x potentiaalvrij relais
Stroom ac: max. 4 x 16 A (230 Vac)
Stroom dc: max. 4 x 5 A (24 Vdc)
Eigen verbruik: ca. 3 Watt
Display: LCD 60 x 15 mm
Indicatielampjes: 6x LED
Bediening: 4 druktoetsen op front
Regelbereik: -55...+125,0 °C
Instelllen: in stappen van 1 °C
Weergave resolutie: 0,1 °C
Schakelhysterese: instelbaar
Ingang sensoren: 2x RJ45
Kabelinvoer: 5x wartel (inbegrepen)
Afmetingen: 160 x 120 x 63 mm
Veiligheidsklasse: IP20
Handleiding: Duits
Keurmerk: CE

Voor het aansluiten en in bedrijf nemen van de temperatuurregelaar is kennis van Duits en enige ervaring met elektro- en regeltechniek noodzakelijk.

Tip: Selecteer in de keuze-balk bovenaan het gewenste aantal sensoren of zie hieronder bij Gerelateerde producten:

Artikelnummer: TS-2125

Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code