Top

Kleuren-thermostaat

  • Kleuren-thermostaat
  • Kleuren-thermostaat
  • Kleuren-thermostaat
rating 4
(4 / 1 Reviews)
94,90

Kleuren thermostaat


De kleuren-thermostaat heeft een groot display en daarvoor heeft hij een aansluiting nodig op 230 Volt netspanning. Deze thermostaat kan worden ingezet als 2-draads temperatuur-regeling voor de CV-ketel of luchtverwarming. Hij is ook inzetbaar voor het aansluiten van gemotoriseerde kleppen t.b.v. centrale verwarming.

Op het schakelcontact kunt u ook de netspanning voor een elektrische vloerverwarming aansluiten. Verder kan de kleuren-thermostaat worden toegepast om de temperatuur van elektrische radiatoren en infrarood panelen te regelen.

Kleurenthermostaat met 2 sensoren

In de thermostaat behuizing bevindt zich een ruimtesensor. U krijgt er ook een externe sensor bij. Deze dient voor het regelen van elektrische verwarming of voor het begrenzen van de vloertemperatuur van een CV vloerverwarming installatie.

Uitgebreide functionaliteit

De bediening is intuïtief en wordt ondersteund met icoontjes op het scherm. Instelmodus: comfort, economisch, feest, vakantie en een automatisch programma voor alle dagen (5+1+1) van de week.

De kleurthermostaat is menugestuurd. Sensorkeuze: intern, extern of beide. Datum- en tijdweergave. Temperatuur calibratie. Beschermd tegen oververhitting. Taalkeuze: Nederlands, Duits, Engels, Frans.

Inbouw kleuren-thermostaat

Achter het grote full color scherm van de thermostaat bevindt zich de besturing, die in een normale muur-inbouwdoos past. Combineren met schakelmateriaal (zoals Busch Jaeger, Jung e.a. is echter niet mogelijk. Inbouw in een wand (kast) of paneel kan uiteraard wel.

De kleurenthermostaat werkt op netspanning. Deze 230V aansluiting dient voor het display en is daarom ook nodig als u een bestaande (cv-) thermostaat wilt vervangen.

Kleuren-thermostaat specificaties

Type: wand / plaatsen op muurdoos
Aansluitspanning: 230 V
Aansluitvermogen: 3.600 W
Schakelcontact-relais: 16 A
Inbouwdiepte: 31 mm
Afmetingen: 130 x 87 mm
Display: full color / 4,3 inch
Achtergrondverlichting: ja
Veiligheidsklasse: IP30
Regelbereik: +5...35 °C
Nauwkeurigheid: +/- 0,5 °C
Vloersensor: ca. 2,5 m
Keurmerk: CE
Handleiding: NL

Aansluiten schakelcontact

De 2 klemmen van het schakelcontact herkent u aan het schakelaar-symbool. Dit contact is spanningsloos; de 2-draads leiding van de (voormalige) CV thermostaat kunt u hier op aansluiten.

Elektrische vloerverwarming kunt u ook regelen met deze thermostaat. Voor deze toepassing moet de fasedraad (L) van het schakelcontact met de voedingsdraad (230V - L) worden doorverbonden.

Hoe kom in de Parameter-instellingen?
De kleuren-thermostaat is fabrieksmatig ingesteld op "Interne EN Externe Sensor". Dat kunt u op de volgende manier veranderen:
1-Beginstand, rechtsonder 3 blokjes tekst: MENU | MODE | ON.
2-Klik/ druk lichtjes op ON > nu verschijnt hier de tekst OFF.
3-Druk kortstondig op OFF en laat weer los.
4-Tekst verschijnt: "Confirm / Turn off the device?"
5-Druk kort op "OK" om te bevestigen.
6-Zodra scherm terugspringt (snel dus) even op het klok-icoontje linksboven drukken.
7-Thermostaat gaat naar menupagina's; zie handleiding.
8-Via icoontje home (midden-onder) verlaat u het menu.

Artikelnummer: FCTS

Reviews (1)
rating 4 (4 / 1 Reviews)

Arjen (06-11-2015) rating 4 uitgebreide functies en mogelijkheden en toch een overzichtelijke bediening. Ook de aftersales zijn prima. Snelle en deskundige hulp bij vragen, top!
Helaas ontbreekt een goed aansluitschema voor gebruik met een electrische vloerverwarming. Na mijn opmerking hierover is een uitleg over het schakelcontact toegevoegd aan de producttekst op de website.

Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code