Top

Temperatuur regelaar

  • Temperatuur regelaar
  • Temperatuur regelaar
rating 5
(5 / 1 Reviews)
45,60

Temperatuur-regelaar 3000 W

Uit eigen voorraad leverbaar!
Automatische temperatuurregeling voor één of meer warmtekabels of elektrische verwarmers. Fraaie, compacte behuizing, speciaal voor wandmontage, voorzien van netsnoer met randaarde stekker. [NB: deze temperatuur regelaar is niet geschikt voor buiten-gebruik, wel voor koelapparatuur]

De in- en uitschakeltemperatuur (hysterese) kunt u apart instellen, met een resolutie van 0,1 °C. Ook de temperatuur op het display geeft 1 cijfer achter de komma.

Deze temperatuurregelaar is zeer eenvoudig te bedienen en heeft een geheugen voor de hoogste en de laagste gemeten temperatuur. De waarden in het geheugen blijven intact als u de netspanning tijdelijk loskoppelt.

Het instelbereik van de temperatuur-regelaar is groot, van -55 tot +125 Celcius. Daardoor inzetbaar voor vorstprotectie maar ook voor allerlei toepassingen met elektrische verwarming, inclusief warmtekabels.

Bij de toepassing vorstbescherming zal het aangesloten apparaat of verwarmingslint alleen netspanning krijgen als de omgevingstemperatuur lager is dan de door u zelf ingestelde schakeltemperatuur. Hiervoor is een waarde van 3 à 5 °C gebruikelijk, doch dat kunt u heel gemakkelijk aanpassen.

Deze temperatuur regelaar wordt standaard geleverd met een metalen sensor. Als optie kunt u kiezen voor een waterdichte sensor van metaal of kunststof.

Verwarming voor tropische vissen

Deze digitale regeling is o.a. handig voor het regelen van de watertemperatuur in een bassin met tropische vissen. U kunt de elektrische verwarmingskabel (die op de bodem van de bak ligt) rechtstreeks aansluiten.

Verlengen van de sensorkabel

De signaalleiding van de sensor is 2 m lang. Voor bijv. vijververwarming kan deze worden verlengd tot max. 50 meter, waarbij de temperatuur-regelaar wel binnenshuis moet worden geplaatst.

Tip voor verlengen: sensorkabel doorknippen en met behulp van 2 aansluitdoosjes de gewenste verlenging met 4 aderig signaalkabel maken.

Temperatuur-regelaar / specs

Uitgang: 230 V (stopcontact)
Netkabel: ca. 1,6 m lang
Schakelstroom: max. 16 A
Aansluitvermogen: 3000 W
Eigen verbruik: ca. 2 Watt
Display: LED 12,7 mm hoog
Regelbereik: -55...+125,0 °C
Nauwkeurig: +/-0,5° (-10...+85°C)
Schakel- en aflees-resolutie: 0,1 °C
Sensor type: aanleg/ metaal
Sensor-ingang: RJ45
Afmetingen: 180x80x60 mm
Veiligheidsklasse: IP20
Handleiding: NL

Artikelnummer: TS-125

Reviews (1)
rating 5 (5 / 1 Reviews)

Marko (09-03-2015) rating 5 Eenvoudige en degelijke regelaar voor een gunstige prijs. Ik heb er inmiddels meerdere in gebruik. Ook een goede service gekregen van warmtekabel.nl.

Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code