Vorstvrije ruimte met elektrische wandkachel

Voor het vorstvrij houden en/ of bijverwarmen van een kleine ruimte is een elektrische wandkachel een praktische oplossing. Dit is een zgn. convector, die geen ventilator of andere bewegende delen bevat. Hij is stil (geen geluid) en beschikt over een slimme ingebouwde elektronische regeling.




Bezig met laden...
  • thumb_up AL 25 JAAR ONLINE
  • local_shipping GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
  • access_time ALLES BINNEN 5 WERKDAGEN GELEVERD

Hoeveel Watt verwarmingsvermogen heb ik nodig?


Voor het bepalen van het aantal Watt is kunt u uitgaan van het vloeroppervlak van de te verwarmen ruimte. De onderstaande tabel dient ter indicatie. In de praktijk is de warmtevraag namelijk erg afhankelijk van de situatie. Bij weinig isolatie dient u de laagste m² waarde aan te houden. Voor alleen vorstvrij houden kunt u uitgaan van de hoogste m² waarde. Tip: neem bij twijfel iets meer vermogen (dit betekent niet méér energieverbruik maar wel sneller opwarmen).

   2...7 m² = 400 Watt
  3...10 m² = 600 Watt
  9...12 m² = 800 Watt
12...16 m² = 1000 Watt
14...20 m² = 1250 Watt
18...25 m² = 1500 Watt
22...32 m² = 2000 Watt
24...40 m² = 2500 Watt
 

Slimme regeling bespaart 15% op energiekosten


Moderne convectoren zijn voorzien van een elektronische regeling, die werkt met een temperatuur-sensor aan de onderzijde van het toestel. Ze hebben een speciale stand voor vorstvrij-houden, wat handig is voor chalets en zomerhuisjes tijdens uw afwezigheid. Een elektronische temperatuur-regeling is betrouwbaarder en nauwkeuriger (minder energie verbruik) dan de mechanische thermostaat van conventionele convectoren.
 

Heel eenvoudig te plaatsen


Een elektrische wandkachel (convector) is zeer eenvoudig te plaatsen: ophangbeugel vastschroeven, kachel ophangen en de netspanning aansluiten. Een rookkanaal is niet nodig en bovendien neemt een convector maar weinig plek in.
 

Waar is een convector inzetbaar?


Een convector is in principe geschikt voor elke ruimte binnenshuis: als bijverwarming in een (woon)kamer of voor gebruik zo-nu-en-dan in hobbyruimte, thuiskantoor of studeerkamer. Voor ruimtes met een tijdelijke warmtebehoefte is het zinvol de cv-verwarming niet te gebruiken. Met elektrische verwarming komt een ruimte namelijk veel sneller op temperatuur. Ook m.b.t. energiebesparing is elektrische verwarming vaak gunstiger.

Om een plotseling koude-inval te compenseren kan een convector ook prima ingezet worden in een ruimte met vloerverwarming, waarvoor een lange opwarmingstijd nodig is. Door het bijplaatsen van een convector verhoogt u het wooncomfort aanzienlijk.
 

Wat betekent convectie?


Een convector zuigt a.h.w. zijn (koude) toevoerlucht aan de onderzijde naar binnen en verspreidt deze (na opwarming) aan de bovenkant. Hierdoor ontstaat een constante warmtestroming. Deze natuurlijk aanvoelende luchtcirculatie (zonder inzet van ventilatoren) noemt men convectie.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies